Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα
Με φρέσκο μαϊντανό
Πως θα φτιάξετε υπέροχες γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και φέτα
Υλικά για πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα
- 5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 450 γρ κιμάς κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές
- 1 1/2 φλ ρύζι, βρασμένο
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σάλτσα worcestershire
- 1/2 φλ κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 140 γρ φέτα, τριμμένη – και επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Κόβουμε την πάνω άκρη από κάθε πιπεριά και καθαρίζουμε σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές, για 5-7 λεπτά.
- Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σπρώχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια πλευρά του τηγανιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς, βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε και το ρύζι, το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα worcestershire και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με φέτα
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 25-30 λεπτά.