Υλικά για πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα

  • 5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 450 γρ κιμάς κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 1/2 φλ ρύζι, βρασμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σάλτσα worcestershire
  • 1/2 φλ κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 140 γρ φέτα, τριμμένη – και επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και φέτα


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Κόβουμε την πάνω άκρη από κάθε πιπεριά και καθαρίζουμε σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές, για 5-7 λεπτά.
  • Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Σπρώχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια πλευρά του τηγανιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς, βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε και το ρύζι, το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα worcestershire και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με φέτα 
  • Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 25-30 λεπτά.