Εύκολη μανιταρόσουπα
Μια ωραία σούπα του χειμώνα
Μια νόστιμη μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα
Υλικά για μανιταρόσουπα
- 1 συσκευασία μανιτάρια σε φέτες 450 γρ.
- 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες (150 γρ.) καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
- 100 ml λευκό κρασί
- 600 ml ζεστό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μανιταρόσουπα
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το σέλερι, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
- Μόλις ροδίσουν καλά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
- Βράζουμε για 40΄σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
- Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και την περνάμε από ψιλή σήτα.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα σέλερι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.