Τραγανά κουλουράκια γιαουρτιού
Πώς θα τα φτιάξετε
Κουλουράκια γιαουρτιού, τραγανά απέξω και μαλακά μέσα
Υλικά για κουλουράκια γιαουρτιού
ΔΟΣΗ για 58 κομμάτια- 2 γιαούρτια στραγγιστά ( σύνολο 400 γρ)
- 950 γρ. αλεύρι γοχ.
- 350 γρ. ζάχαρη, (2 κουπάκια γιαουρτιού)
- 200 ml. σπορέλαιο, (1 κουπάκι γιαουρτιού)
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κρόκος+ 1 κτσ νερό, για επάλειψη
- 3 κτγ. μπέικιν
- 3 κάψουλες βανίλιας ή 2 κτγ. βανιλέτα ή υγρή
- ξύσμα 1 λεμονιού
Συνταγή για κουλουράκια γιαουρτιού
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός επί 3-4 λεπτά γιαούρτι-ζάχαρη-σπορέλαιο-αυγά-βανίλια -ξύσμα να γίνουν κρέμα.
- Ανακατεύω το μπέικινγκ σε λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ενώ κρατάω λίγο στην άκρη μήπως δεν το πάρει όλο.
- Βάζουμε χέρια και ζυμώνουμε μια ζύμη ομοιογενή που θα κολλάει πολύ στα χέρια.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Πάλι θα κολλάει αλλά λιγότερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνουμε πολύ ελαφρά τα χέρια μου και πλάθουμε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι.
- Τα ζυγίζουμε και ήταν περίπου 35 γραμμάρια.
- Σχηματίζουμε τα κουλουράκια όπως τα θέλω και αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα περνάμε με χτυπημένο κρόκο και ψήνω στον αέρα 2 ταψιά ταυτοχρόνως.
- Αν τα θέλουμε πολύ μαλακά στο εσωτερικό τους τα αφήνουμε μόνο 18-20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Αν μου αρέσουν τραγανά εξωτερικά και ελάχιστα μαλακά μέσα τα ψήνουμε 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί που ψήθηκαν.