Σπανακόρυζο με τομάτα
Ένα νόστιμο φαγάκι
Απολαύστε εύκολα, γρήγορα και ξεχωριστά σπανακόριζο με τομάτα
Υλικά για σπανακόρυζο με τομάτα
- 1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
- 1 φλ. χυμός ντομάτας, Γκρέκα
- 3/4 φλ. ρύζι για σούπα
- 1 κιλό σπανάκι
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- 1/4 φλ άνηθος, κομμένος (προαιρετικά)
Συνταγή για σπανακόρυζο με τομάτα
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.
- Αφαιρούμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε το καπάκι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.