Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι
Με μουστάρδα
Η συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και κουρκουμά
Υλικά παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι
- 1 κοτόπουλο, περίπου 1.800 γρ. κομμένο παϊδάκια
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
- 150 ml χυμός πορτοκαλιού
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη (προαιρετικά)
Συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι
- Αρχικά φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ ή στο μούλτι για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα βαζάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
- Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να «βραχούν» καλά από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το μαρινάρουμε μέχρι και 10 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ένα μεγάλο ταψί, που να τα χωράει σε μονή στρώση.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα παϊδάκια και να ροδοκοκκινίσουν.
- Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη.
- Με αυτόν τον τρόπο, το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του.
- Περιχύνουμε τα παϊδάκια, όπως είναι μέσα στο ταψί, με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
- Μαζεύουμε τη σάλτσα από το ταψί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και περιχύνουμε τα παϊδάκια ή τη σερβίρουμε στο πλάι για να βάλει όση θέλει ο καθένας στο πιάτο του.
- Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.