Υλικά παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι

  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1.800 γρ. κομμένο παϊδάκια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 150 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη (προαιρετικά)

Συνταγή για παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι

  • Αρχικά φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ ή στο μούλτι για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα βαζάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να «βραχούν» καλά από τη μαρινάδα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το μαρινάρουμε μέχρι και 10 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σε ένα μεγάλο ταψί, που να τα χωράει σε μονή στρώση.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα παϊδάκια και να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Με αυτόν τον τρόπο, το ψητό «ξεκουράζεται» και δεν γίνεται ξερό, αλλά κρατάει την υγρασία του.
  • Περιχύνουμε τα παϊδάκια, όπως είναι μέσα στο ταψί, με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Μαζεύουμε τη σάλτσα από το ταψί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και περιχύνουμε τα παϊδάκια ή τη σερβίρουμε στο πλάι για να βάλει όση θέλει ο καθένας στο πιάτο του.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.