Μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι
Το γιαούρτι κάνει τη διαφορά
Ο κιμάς ανακατεύεται με τις μελιτζάνες και με στρώσεις γιαουρτιού, οι ντομάτες ψιλοκόβονται, και όλα μαζί συνθέτουν μια λαχταριστή συνταγή
Υλικά για μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι
- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4 γιαούρτια 0%
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Συνταγή για μελιτζάνες με κιμά και γιαούρτι
- Πλένουμε τις ντομάτες και με το μαχαίρι μας χαράζουμε στο κάτω μέρος τους έναν σταυρό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κρύο νερό με παγάκια.
- Ταυτόχρονα σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις βράσει τότε ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν οι ντομάτες αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, τότε τις βάζουμε αμέσως στο κρύο νερό και τις αφήνουμε 5 περίπου λεπτά.
- Αμέσως μετά τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις φλούδες, τις κόβουμε, αφαιρούμε τα σποράκια και τις ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις στρώνουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 C για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Σε ένα γουόκ βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις χρυσίσει το σβήνουμε με τις ντομάτες και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν η σάλτσα μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Λαδώνουμε με 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πάνω του απλώνουμε τα 2 γιαούρτια.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 200 C.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απλώνουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι.