Άγιος Βαλεντίνος: Γρήγορο δείπνο για δύο με πιπεράτο φιλέτο
Μια πολύ εύκολη συνταγή
Η κλασική αυτή συνταγή με ποικιλία πιπεριών θα βάλει φωτιά στους ουρανίσκους σας
Υλικά για πιπεράτο φιλέτο
- 2 φιλέτα μοσχαρίσια κόντρα, 200 γρ το καθένα
- 1 κουταλιά μαύρο ολόκληρο πιπέρι ή πράσινο για πιο ήπια γεύση
- 1 κουταλιά κόκκινο ολόκληρο πιπέρι
- 1 φλυτζάνι ζωμό βοδινό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
Συνταγή για πιπεράτο φιλέτο
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα φιλέτα.
- Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο και μόλις ζεσταθούν καλά τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε μεριά.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα,τα βάζουμε σε πιάτο και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο τριμμένο και μετά από λίγο το ζωμό.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση.
- Σπάμε με γουδοχέρι τα πιπέρια.(δεν τα κάνουμε σκόνη,αφήνουμε και ολόκληρα κομμάτια) Τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει να πήζει και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες πατάτες τηγανητές.