Αρνάκι βλάχικο από τη Βέροια: Μια πεντανόστιμη συνταγή
Με σταφίδες και κουκουνάρι
Μια υπέροχη συνταγή με ψητό αρνάκι που θα το συνοδεύσετε με ρύζι
Υλικά για αρνάκι βλάχικο από τη Βέροια
- 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι
- 500 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ρύζι
- 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
- 50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας κανέλα
- 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
- 1 φακελάκι κουκουνάρι
Συνταγή για αρνάκι βλάχικο από τη Βέροια
- Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις και περιχύνετε το αρνάκι.
- Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.