Αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια και δυόσμο
Νόστιμο σνακ
Αλμυρά μάφινς που θα τα φτιάξετε με αλεύρι βρώμης και τριμμένη γραβιέρα
Υλικά για αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια και δυόσμο
- 160 γρ. (1-2 τεμ.) κρεμμύδι
- 100 γρ. (1-2 τεμ.) πράσο
- 350 γρ. (4-5 τεμ.) κολοκύθια
- 15 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 35 γρ. μαϊντανός
- 15 γρ. δυόσμος
- 200 γρ. (1 συσκευασία) γιαούρτι
- 130 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 1 Φαρίνα Βρώμης
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκια και δυόσμο
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μυρωδικά.
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη και τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο και το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
- Πατάτε με τα χέρια σας τα κολοκύθια για να φύγουν τα υγρά και τα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη, προσθέτετε το γιαούρτι και στο τέλος τα μυρωδικά, τα λαχανικά, το τυρί και τη Φαρίνα Βρώμης.
- Ανακατεύετε καλά.
- Μοιράζετε το μίγμα σε 10-12 αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης.
- Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.