Εύκολη φοκάτσια με δεντρολίβανο
Μια λαχταριστή φοκάτσια
Η φοκάτσα είναι πατητό ψωμί, που παρασκευάζεται από ζύμη από αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί τόσο στο φούρνο όσο και στη σχάρα
![fokatsia](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/png/files/2024-02-06/fokatsia.png)
Υλικά για φοκάτσια με δεντρολίβανο
- 1 συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 280 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Συνταγή για φοκάτσια με δεντρολίβανο
- Σε ένα μπολ προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και διαλύετε καλά τη μαγιά που περιέχεται στη συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας.
- Προσθέτετε το δεύτερο φάκελο της συσκευασίας και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, ώστε να γίνει λεπτή, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
- Βάζετε τη ζύμη σε μεγάλο, τετράγωνο, βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το σκόρδο.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το αλάτι.
- Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος (θερμοκρασίας περίπου 37 °C) για 15 λεπτά.
- Ψήνετε στους 180 °C αέρα για 15 περίπου λεπτά.
- Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.