Εύκολη φοκάτσια με δεντρολίβανο
Μια λαχταριστή φοκάτσια
Η φοκάτσα είναι πατητό ψωμί, που παρασκευάζεται από ζύμη από αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί τόσο στο φούρνο όσο και στη σχάρα
Υλικά για φοκάτσια με δεντρολίβανο
- 1 συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 280 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Συνταγή για φοκάτσια με δεντρολίβανο
- Σε ένα μπολ προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και διαλύετε καλά τη μαγιά που περιέχεται στη συσκευασία Μίγμα για Ζύμη Πίτσας.
- Προσθέτετε το δεύτερο φάκελο της συσκευασίας και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, ώστε να γίνει λεπτή, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.
- Βάζετε τη ζύμη σε μεγάλο, τετράγωνο, βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το σκόρδο.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το αλάτι.
- Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος (θερμοκρασίας περίπου 37 °C) για 15 λεπτά.
- Ψήνετε στους 180 °C αέρα για 15 περίπου λεπτά.
- Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.