Εύκολη ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά
Με τέσσερα μεγάλα ψάρια
Φτιάξτε ψαρόσουπα και γευτείτε μια συνταγή κατευθείαν από τη θάλλασα
Υλικά για ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά
- 4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο)
- 4 κρεμμύδια
- 3 πατάτες
- 4 κλωναράκια σέλινο
- 4 καρότα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι σουπέ
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 λίτρα νερό
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολόκληρα τα λαχανικά.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια και αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα τούλι, τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 με 15 λεπτά περίπου.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια και τους ρίχνουμε πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλιτζάνια του τσαγιού από το ζωμό που έχουμε.
- Αφού το σουρώσουμε, ρίχνουμε και το ρύζι και βράζουμε.
- Όταν βράσει το ρύζι, μετά από 10 περίπου λεπτά, αυγοκόβουμε τη σούπα ως εξής: χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό από τη σούπα, ώσπου το μίγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία.
- Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Η σούπα μας είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.