Πένες με σάλτσα βότκας για ερωτευμένους
Άγιος Βαλεντίνος
Ζυμαρικά πένες με υπέροχη ροζ, πλούσια και κρεμώδη σάλτσα με βούτυρο, ντομάτα, σκόρδο και φύλλα βασιλικού
Υλικά για πένες με σάλτσα βότκας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κρεμμύδια, λιωμένα
- 1 φλ. βότκα
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 900 γρ ντομάτα κονκασέ
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 450 γρ. ζυμαρικά πένες
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι
Συνταγή για πένες με σάλτσα βότκας
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
- Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.