Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
Με κοτόζουμο
Το ριζότο αρέσει πολύ σε όλους, ειδικά όταν φτιάχνεται με γραβιέρα και με ένα τόσο ιδιαίτερο υλικό όσο ο κρόκος Κοζάνης
Υλικά για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
- 3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
- 1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
- 10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος
- 15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
- 1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Συνταγή για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τη γραβιέρα και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.