Άγιος Βαλεντίνος: Εύκολα τρουφάκια γάλακτος
Με ινδική καρύδα
Μια λαχταριστή συνταγή για τρουφάκια - Ένα γλυκό για όλες τις ώρες
Υλικά για τρουφάκια
- Κουβερτούρα 250 γρ
- Φυτικό βούτυρο 250 γρ
- Γάλα ζαχαρούχο 390 γρ (1 μεγάλο κουτί)
- Κονιάκ 1 σφηνάκι
- Βανίλια 1 τεμ
- Ινδική καρύδα 500 γρ περίπου ή αμυγδαλόψυχα
- Τρούφα σοκολάτας 250 γρ γάλακτος
- Στιγμιαίος καφές 1 κουταλάκι του γλυκού ή εσπρέσο
Συνταγή για τρουφάκια
- Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, με την διαδικασία μπεν μαρί κι όταν λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το κονιάκ και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε και μόλις γίνει σαν κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ ή τον εσπρέσο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα να μη μας πιάσει κρούστα, προσθέτουμε την ινδική καρύδα ή την αμυγδαλόψιχα κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (από την προηγούμενη νύχτα ή τουλάχιστον 12 ώρες να κρυώσει καλά).
- Την άλλη μέρα ξεκινάμε να πλάθουμε τα τρουφάκια μας, κυλώντας τα μέσα σε μπολ όπου βάλαμε την τρούφα.
- Τα βάζουμε σε χαρτάκια κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.