Θρεπτικό σπανακόρυζο
Με άνηθο και κρεμμυδάκι
Συνταγή για σπανακόρυζο, ένα από τα πιο θρεπτικά φαγητά για όλη την οικογένεια
Υλικά για σανακόρυζο
- Σπανάκι 1 1/2 κιλό
- Ρύζι 1/2 φλυτζάνι καρολίνα
- Άνηθος 1/2 ματσάκι
- Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο 1 κούπα
- Αλάτι-πιπέρι
Συνταγή για σπανακόρυζο
- Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το σπανάκι που έχουμε κόψει σε μεγάλα μέρη και το έχουμε στραγγίξει, τον άνιθο και αν θέλουμε και έναν κύβο λαχανικών.
- Βάζουμε νερό όσο να καλύψει το φαγητό μας.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.