Σοκολατόπιτα σιροπιαστή
Με ξύσμα πορτοκαλιού
Η πιο εύκολη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατόπιτα σιροπιαστή
Υλικά για σοκολατόπιτα σιροπιαστή
Για τη ζύμη- Ελαιόλαδο 250 ml
- Ζάχαρη καστανή 250 γρ
- Αυγά 4 τεμ
- Κουβερτούρα 300 γρ λιωμένη
- Γάλα 300 ml
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
- Μπέικιν πάουντερ 40 γρ κοσκινισμένο
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας
Για το σιρόπι
- Γάλα 250 ml
- Ζάχαρη καστανή 200 γρ
- Κακάο 50 γρ
- Μαργαρίνη 100 γρ
Συνταγή για σοκολατόπιτα σιροπιαστή
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη, με το σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,προσέχοντας να μη κάνει φουσκάλες.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,την κουβερτούρα που την λιώσαμε με την διαδικασία μπεν μαρί και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) λίγο λίγο.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, 30- 32 εκ,πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5-6 λεπτά, το γάλα,την καστανή ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Τρυπάμε την σοκολατόπιτα ελαφρώς σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρή η σοκολατόπιτα.
- Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.