Πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας
Με μπεσαμέλ
Ένα υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών με πένες, μελιτζάνες και κρέμα γάλακτος
Υλικά σουφλέ μελιτζάνας
- 500 γρ. πένες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 1 φάκελος μπεσαμέλ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας
- Βράζετε τις πένες.
- Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά.
- Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό.
- Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.