Τυρόπιτα γεμιστή με φέτα με πιπεριές
Μια υπέροχη πίτα
Μια παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές που θα ομορφύνει το τραπέζι σας
Υλικά τυρόπιτα με πιπεριές
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 φάκελος Μπέικιν Πάουντερ
- 500-600 γρ. (4-5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κεφαλοτύρι
- 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- σουσάμι –προαιρετικά
Συνταγή για τυρόπιτα με πιπεριές
- Ανακατεύετε το βούτυρο με το γιαούρτι, προσθέτετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά.
- Τη χωρίζετε σε 2 μπάλες και την πλάθετε σε 2 φύλλα.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε.
- Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε το ένα φύλλο ζύμης, απλώνετε τη γέμιση και μετά το δεύτερο φύλλο.
- Αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 35-40 λεπτά.