Αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
Αρνάκι που λιώνει στο στόμα
Ένα υπέροχο αρνάκι με τζίντζερ, εστραγκόν, κανέλα και πατάτες
Yλικά για αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
- 1 αρνίσιο μπούτι
- 60 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
- 2,5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 5 γρ. (½ κουτ. γλυκού) αλάτι
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Συνταγή για αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στο μπούτι.
- Βάζετε στο ψυγείο το κρέας για μία ώρα περίπου να μαριναριστεί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα περίπου στους 200 °C αέρα.
- Την πρώτη ώρα καλύπτετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή ψήνετε το κρέας σε γάστρα.