Άγιος Βαλεντίνος: Πικάντικο ριζότο για ερωτευμένους
Ένα γρήγορο γεύμα
Το ριζότο με καρότα και κατσικίσιο τυρί μια πολύ καλή λύση για ένα λαχταριστό και γρήγορο γεύμα
Υλικά για πικάντικο ριζότο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80-100 ml ζωμός λαχανικών που βράζει
- 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 400 γρ φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
- 5 σταγόνες τσίλι σος
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- κλαράκια μαϊντανού
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
Συνταγή για πικάντικο ριζότο
- Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο μαζί με τις καυτερές πιπεριές. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από το ζωμό.
- Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επί πλέον υγρό.
- Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό. Ανακατεύουμε συχνά κατά τη διαδικασία αυτή.
- Προσθέτουμε τυρί και βούτυρο.
- Ξεπλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.
- Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με της τσίλι σος μέχρι να χρυσίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο.
- Απλώνουμε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο μαζί με κλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.