Άγιος Βαλεντίνος: Συνταγή για τραγανές, γαλλικές καρδιές
Ένα υπέροχο γλυκάκι
Οι γαλλικές καρδιές είναι μια αγαπημένη συνταγή από τη Γαλλία - Τις γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
Υλικά για γαλλικές καρδιές
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας αποψυγμένο
- 160 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. του γλυκού κανέλα
- 20 γρ. LURPAK λιωμένο
Συνταγή για γαλλικές καρδιές
- Βγάζουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 2 τουλάχιστον ώρες.
- Ανακατεύουμε σε μπολ, άσπρη, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
- Πασπαλίζουμε στον πάγκο μας λίγο από το μείγμα της ζάχαρης.
- Αλείφουμε τη μία πλευρά του φύλλου με βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω στο μείγμα.
- Αλείφουμε και την άλλη πλευρά με βούτυρο και την πασπαλίζουμε πάλι με το μείγμα της ζάχαρης.
- Προσεχτικά ρολάρουμε και τις δύο πλευρές μέχρι τη μέση ισόποσα, μέχρι να ακουμπήσει η μία στην άλλη.
- Κόβουμε ελάχιστα τις άκριες του φύλλου, να είναι ομοιόμορφες.
- Φτιάχνουμε και τα δύο κομμάτια φύλλου που έχει η συσκευασία.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στον καταψύκτη για 20 λεπτά .
- Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε κομμάτια σε πάχος 1 εκατοστού (μου βγήκαν 21 κομμάτια το κάθε μπαστούνι).
- Πανάρουμε το κάθε κομμένο κομμάτι στο υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, να πάει παντού και στα πλαϊνά κάθε κομματιού.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί σε απόσταση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και ανάλογα το φούρνο μας.
- Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με κουβερτούρα ,λιωμένη σε μπεν-μαρί, μαζί με λίγο ηλιέλαιο.
- Τα διατηρούμε σε καλά κλειστό δοχείο, για να μην μαλακώσουν.