Κουλουράκια πορτοκαλιού: Η πιο απλή συνταγή
Με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι
Λαχταριστά κουλουράκια πορτοκαλιού για το πρωινό, την εκδρομή ή το γραφείο
Υλικά για κουλουράκια πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 βανίλια
- 1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
- 1-2 κρόκοι αυγού
Συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού
- Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
- Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε γιατί θ' αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά και να μην "σκάει" το μείγμα.
- Βάζουμε σ' ένα ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού.
- Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο για 15 με 20 λεπτά περίπου.