Γαλακτομπούρεκο σοκολατένιο χωρίς αυγά
Εύκολη συνταγή
Αν λατρεύετε τα σιροπιαστά γλυκά αυτό το γαλακτομπούρεκο θα σας εκπλήξει
Υλικά για γαλακτομπούρεκο σοκολατένιο χωρίς αυγά
- 1 ταψί
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γρ)
- 300 γρ βούτυρο, λιωμένο + λίγο έξτρα για το ταψί
Κρέμα
- 1 1/2 λίτρο σοκολατούχο γάλα με ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο
- 1 1/4 φλ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομματάκια ή τριμμένη
- 100 γρ σοκολάτα μαύρη, σε μικρά κομματάκια ή τριμμένη
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
- 800 μλ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- Φλούδα λεμονιού
- Ξυλάκι κανέλας
Συνταγή για γαλακτομπούρεκο σοκολατένιο χωρίς αυγά
- Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη κρέμα, εκτός απ' τις σοκολάτες, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (με αυγοδάρτη) μέχρι να πήξει καλά.
- Μετά αναμιγνύουμε και τις σοκολάτες στη κρέμα, εκτός φωτιάς.
- Βουτυρώνουμε τώρα καλά ένα ταψί.
- Αλείφουμε ένα - ένα τα φύλλα και στρώνουμε τα μισά.
- Βάζουμε τη κρέμα.
- Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα ξεχωριστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ γύρω στα 60' ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να χρυσοκαφετίσουν τα φύλλα.
- Σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο πια σιρόπι.
- Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει εντελώς και "πιεί" το σιρόπι. (Πάνω από μια ώρα τουλάχιστον!)
- Tip: σερβίρετε με παγωτό βανίλια.