Σφουγγάτα Κύθνου: Ο καλύτερος μεζές για το τσίπουρο
Με πατάτα και κολοκύθι
Τα σφουγγάτα είναι μικρές ομελέτες με κολοκύθι και πατάτες, σαν κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά για σφουγγάτα
- 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 3 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250γρ. φέτα
- 1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Συνταγή για σφουγγάτα
- Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά.
- Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.