Υλικά για κοτο-κεμπάπ

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένα, σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
  • 2 κουτ. γλυκού Tabasco
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα, κύμινο, σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για κοτο-κεμπάπ

  • Βάζετε στο μπλέντερ τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, το καρότο, το Tabasco, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε το μαϊντανό.
  • Ζυμώνετε το μίγμα λίγο ακόμα με το χέρι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Παίρνετε από το μίγμα μια μικρή ποσότητα και πλάθετε μακρόστενους κεφτέδες σαν λουκάνικα.
  • Τους περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα αραδιάζετε στη σειρά, πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Πασπαλίζετε τα κεμπάπ με πάπρικα, κύμινο και σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα κεμπάπ αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα (ρόκα, βαλεριάνα ή ανάμικτη), ψητές πιτούλες, πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.