Νόστιμα κοτο-κεμπάπ
Με γλυκό ταμπάσκο
Μικρά νόστιμα κοτο-κεμπάπ για να συνοδέψετε το γεύμα σας
Υλικά για κοτο-κεμπάπ
- 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένα, σε κύβους
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
- 2 κουτ. γλυκού Tabasco
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πάπρικα, κύμινο, σουσάμι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για κοτο-κεμπάπ
- Βάζετε στο μπλέντερ τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια, το καρότο, το Tabasco, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε το μαϊντανό.
- Ζυμώνετε το μίγμα λίγο ακόμα με το χέρι.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Παίρνετε από το μίγμα μια μικρή ποσότητα και πλάθετε μακρόστενους κεφτέδες σαν λουκάνικα.
- Τους περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα αραδιάζετε στη σειρά, πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πασπαλίζετε τα κεμπάπ με πάπρικα, κύμινο και σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Σερβίρετε τα κεμπάπ αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα (ρόκα, βαλεριάνα ή ανάμικτη), ψητές πιτούλες, πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.