Πατατόπιτα με γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο
Με γάλα και δυόσμο
Πατατόπιτα με γεμάτη γεύση γραβιέρας, μυρωδικά και πλούσιο χωριάτικο φύλλο
Υλικά για πατατόπιτα
- 1 ½ kg καθαρισμένες πατάτες
- 2 αυγά
- 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα του τσαγιού γάλα
- Αλάτι-πιπέρι
- 6 χωριάτικα φύλλα
Συνταγή για πατατόπιτα
- Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
- Στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τον δυόσμο, τα τυριά, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε (αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνουμε τα 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε.
- Απλώνουμε τη γέμιση και φακελώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράζουμε και κόβουμε την πίτα, βρέχουμε με λίγο νερό και πουδράρουμε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.