Εύκολη μανιταρόσουπα
Με γάλα και κρασί
Συνταγή για να φτιάξετε μια μανιταρόσουπα με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Υλικά για μανιταρόσουπα
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 1/2 πακέτο βούτυρο
- Λίγη σκόνη σκόρδου
- 1 κύβος ζωμού βοδινού
- 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Συνταγή για μανιταρόσουπα
- Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου.
- Σουρώνουμε το ζουμί, το κρατάμε και πετάμε τα κοτσάνια.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα βουτύρου σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου)μ καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο βούτυρο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο.
- Αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.