Ντολμάδες με πιπεριές
Με μελιτζάνες φλάσκες
Μια συνταγή για ντολμάδες που θα φτιάξει εύκολα η Ελληνίδα μάνα
Υλικά για ντολμάδες με πιπεριές
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μέτριο άσπρο λάχανο ή ποικιλίας Σαβόυ
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
- 1 κρόκος αυγού
- 700 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
- 1 1/2 ποτήρι τριμμένα τυριά (κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
- 1 μερίδα ζωμός βοδινού
- 1 αυγό
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για ντολμάδες με πιπεριές
- Ζεματίζουμε ελαφρώς το λάχανο, ώστε να ξεχωρίσουμε εύκολα τα φύλλα του για τους ντολμάδες με πιπεριές.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβoυς τις μελιτζάνες, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις μαλακώσουν και πιουν τα υγρά τους, βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τον κρόκο αυγού και τις σταγόνες λεμονιού.
- Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο λάχανου, τυλίγουμε τα φύλλα σε ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τον ένα δίπλα στον άλλο.
- Ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό και τον κύβο και αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές, να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε το αυγό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, συμπληρώνουμε με το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι, και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε τους ντολμάδες με πιπεριές για 1 λεπτό στη φωτιά και είναι έτοιμοι.