Ψαρόσουπα με ξινό τραχανά
Με μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο
Μια πεντανόστιμη ζεστή ψαρόσουπα με ξινό τραχανά που είναι δυναμωτική είναι ό,τι καλύτερο για σήμερα
Υλικά για ψαρόσουπα με ξινό τραχανά
- 1½ λίτρο νερό
- 4 καρότα καθαρισμένα
- 4 πατάτες καθαρισμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 1 μάτσο σέλινο
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου/ κοκκινόψαρο, 1½-2 κιλά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 φλιτζ. τραχανά ξινό
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Συνταγή για ψαρόσουπα με ξινό τραχανά
- Βράζουμε τα λαχανικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
- Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον σκορπιό και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τον βράζουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το φιλέτο μπακαλιάρου από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τον ζωμό που έμεινε και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Πολτοποιούμε στο multi την ντομάτα, το σέλινο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον πολτό στον ζωμό.
- Μόλις αρχίζει να χοχλάζει προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας χυμό λεμονιού και αλάτι.