Νόστιμη πρασόσουπα με γραβιέρα
Χειμωνιάτικη συνταγή
H πρασόσουπα με γραβιέρα είναι μια υπέροχη σούπα με σάλτσα ταμπάσκο
Υλικά για πρασόσουπα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
- 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- Λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μπαστουνάκια σέλερι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 κύβος ζωμού βοδινού
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 2 μεγάλες πατάτες
- Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Συνταγή για πρασόσουπα
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο.
- Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
- Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.