Πανεύκολα μαραθοπιτάκια
Λαχταριστά πιτάκια
Τα μαραθοπιτάκια είναι ο,τι πρέπει για το σνακ των παιδιών στο σχολείο, αλλά και για εσάς στο γραφείο
Υλικά για μαραθοπιτάκια
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
- 1 πακέτο σφολιατάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Συνταγή για μαραθοπιτάκια
- Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.
- Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπερι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Βγάζετε τα σφολιατάκια από τησ συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.
- Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.
- Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.