Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά
Με μανιτάρια και πάπρικα
Τα σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά είναι ένα σπιτικό, υγιεινό “junk food”
Υλικά για σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml.λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- καλαμάκια για σουβλάκια
Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με λαχανικά
- Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκίτσες, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
- Περνάτε τις μπουκίτσες στα καλαμάκια για σουβλάκια τοποθετώντας τα εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
- Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Βάζετε τα σουβλάκια στο ταψί και τα περιβάλλετε με το μείγμα τον λαχανικών.
- Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το κρασί με το ελαιόλαδο και με το μείγμα περιχύνετε το ταψί.
- Σκεπάζετε τα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200ο για μία περίπου ώρα.
- Εν συνεχεία, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ψηθούν για ακόμη μισή ώρα.
- Γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν καλά, τα αφήνουμε για ακόμη λίγο.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια μαζί με τα λαχανικά περιχυνόντάς τα με τη σάλτσα που ψήθηκαν.