Εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο
Θα συνοδεύσει υπέροχα το πρωινό σας
Η πιο νόστιμη αρωματική μαρμελάδα που θα φτιάξετε πανεύκολα
Υλικά για μαρμελάδα πορτοκάλι
- 5 -6 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Χυμός από ένα λεμόνι
Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι
- Διαλέξτε ωραία, μεγάλα, σφιχτά, ζουμερά πορτοκάλια, βιολογικά.
- Αφού τα πλύνετε πολύ καλά σκουπίστε τα και πάρτε το ξύσμα τους
- Μετά καθαρίστε τα από την άσπρη σάρκα τους και περάστε τα από το μπλέντερ.
- Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα, ρίξτε μια στρώση από την πούλπα πορτοκαλιού που προέκυψε και μετά λίγη από τη ζάχαρη, μετά πάλι πούλπα και μετά ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά
- Ρίξτε μέσα και το ξύσμα των πορτοκαλιών, περιχύστε με το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι…
- Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού θα δείτε να εμφανίζεται στην επιφάνεια ένας κίτρινος αφρός. Μην τον αφαιρέσετε από την αρχή. Εκεί γύρω στο τέταρτο ο αφρός θα συγκεντρωθεί στις άκρες, οπότε μπορείτε να τον αφαιρέσετε με μεγαλύτερη ευκολία.
- Στο εικοσάλεπτο βάλτε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε ένα πιατάκι και δοκιμάστε με το γνωστό τρόπο αν έχει πήξει.
- Λίγο πριν την βγάλετε από την φωτιά ρίξτε μια-δυο βανίλιες.
- Θα την φυλάξετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.