Πώς θα φτιάξετε τυροκροκέτες σε 20 λεπτά για τους μεζέδες της Τσικνοπέμπτης
Ωραίο μεζεδάκι
Τυροκροκέτες, τραγανές απέξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί
Υλικά για τυροκροκέτες
- 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 65 γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για τηγάνισμα
Συνταγή για τυροκροκέτες
- Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
- Παίρνω από το μείγμα δύο κ.σ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
- Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
- Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
- Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
- Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
- Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρω αμέσως.