Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί
Εύκολη συνταγή
Υπέροχα ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Υλικά για ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί
- 750 γρ στήθος κοτόπουλου
- ½ κ. γ. αλάτι
- 1/4. κ. γ. πιπέρι
- ¼ κ. γ. σκόνη σκόρδου
- 70 γρ κρέμα τυρί
- 225 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 20 γρ μαγιονέζα
- 10 γρ μουστάδρα
- 50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα για γαρνίρισμα
Συνταγή για ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί
- Κόβω το στήθος του κοτόπουλου κάθετα σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου.
- Τις απλώνω με απόσταση μεταξύ τους, καλύπτω με ένα πλαστικό και με το σφυρί των σνίτσελ τα χτυπάω να απλώσουν και να γίνουν πιο λεπτά.
- Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και από τις δύο πλευρές.
- Αλείφω ένα-ένα όλα τα φιλετάκια με κρέμα τυρί, γεμίζω με τριμμένη παρμεζάνα και βάζω στην άκρη τους από μια φέτα ντομάτας (λεπτά κομμένη).
- Τα τυλίγω ξεκινώντας από το μέρος που είναι η ντομάτα και τα μεταφέρω σε πυρίμαχο σκεύος με την ένωση τους προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και απλώνω με ένα πινέλο το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 40 λεπτά, βγάζω προσθέτω έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, γυρίζω στον αέρα και τα αφήνω άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.