Υλικά για τούρτα - γκοφρέτα

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι)
  • 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Για το Dulce de Leche
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες)

Για το στήσιμο της τούρτας
  • 500 γρ. γκοφρέτες
  • 50 γρ. φιστίκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)

Συνταγή για τούρτα - γκοφρέτα

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα).
  • Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
  • Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.

Συναρμολόγηση

  • Σε ένα παραλληλόγραμο τσέρκι ή πυρέξ στρώνουμε στη βάση γκοφρέτες.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό dulce de leche και με τη βοήθεια μιας μαρίζ το ισιώνουμε. (Προαιρετικά ρίχνουμε φιστίκια)
  • Συνεχίζουμε με τις γκοφρέτες και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γκοφρέτες και τέλος καλύπτουμε με dulce de leche.
  • Διακοσμούμε προαιρετικά με φιστίκια.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 ώρες.