Εύκολη τούρτα - γκοφρέτα με 4 υλικά
Με φιστίκια
Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστή τάρτα σοκολάτας-καραμέλας με 4 μόνο υλικά
Υλικά για τούρτα - γκοφρέτα
Για την κρέμα σοκολάτας- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι)
- 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για το Dulce de Leche
- 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες)
Για το στήσιμο της τούρτας
- 500 γρ. γκοφρέτες
- 50 γρ. φιστίκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
Συνταγή για τούρτα - γκοφρέτα
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα).
- Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
- Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Συναρμολόγηση
- Σε ένα παραλληλόγραμο τσέρκι ή πυρέξ στρώνουμε στη βάση γκοφρέτες.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό dulce de leche και με τη βοήθεια μιας μαρίζ το ισιώνουμε. (Προαιρετικά ρίχνουμε φιστίκια)
- Συνεχίζουμε με τις γκοφρέτες και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γκοφρέτες και τέλος καλύπτουμε με dulce de leche.
- Διακοσμούμε προαιρετικά με φιστίκια.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 ώρες.