Σπιτικός γύρος κοτόπουλου: Μια νόστιμη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη
Με θυμάρι και ρίγανη
Έτσι θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο και σπιτικό γύρο κοτόπουλου
Υλικά για σπιτικό γύρο κοτόπουλου
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου πλυμένο, σκουπισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους όχι μεγαλύτερου από 1 εκ.
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 60 ml μηλόξιδο
- 125 ml ελαιόλαδο
- 4-6 πίτες για σουβλάκι
- 2 ντομάτες σε στρογγυλές φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Συνταγή για σπιτικό γύρο κοτόπουλου
- Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε άφθονο αλατοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά, με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το μηλόξιδο και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά, καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να τραβήξει το κοτόπουλο τα αρώματα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, στραγγισμένα από το υγρό του μπολ.
- Ψήνουμε το γύρο για 30-40′ (ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας), μέχρι να ροδίσει. Προσέχουμε να μην τον αφήσουμε να ροδίσει πολύ έντονα, γιατί θα στεγνώσει και θα γίνει σκληρός και άνοστος.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο με μια ξύλινη κουτάλα και απλώνουμε τα κομμάτια τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.