Βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα
Με πατατούλες βρασμένες
Μια υπέροχη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά για σκορδαλιά με πατάτα
- 700 – 800 γρ. πατάτες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. ξύδι λευκό
- 230 γρ. ελαιόλαδο
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, έπειτα τις καθαρίζουμε.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μούλτι με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
- Λιώνουμε τις πατάτες στο γουδί, και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Χτυπάμε με το γουδοχέρι προσθέτοντας σιγά σιγά και εναλλάξ το ξύδι και το λάδι.
- Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε
- Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο γουδί η στον κάδο του μίξερ με το φτερό.
- Οι αναλογίες λάδι, ξύδι και αλάτι είναι πάντα ανάλογες με το προσωπικό μας γούστο.
- Η σκορδαλιά δεν πρέπει να “πετάξει” το ελαιόλαδο ούτε και να κάνει ρωγμές (να κόψει με άλλα λόγια)
- Όσο περνάει η ώρα η σκορδαλιά μας σφίγγει.