Εύκολοι λουκουμάδες: Πώς θα φτιάξετε το παγκόσμιο έδεσμα
Με λίγα υλικά
Οι λουκουμάδες είναι ένα γλυκό που τρώγεται σε όλο τον κόσμο με την ίδια λαχτάρα
Υλικά για 20 λουκουμάδες
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 5 κ.σ. ελληνικό ανθόμελο
Για γαρνίρισμα
- Κανέλα
- Σουσάμι λευκό
Συνταγή για λουκουμάδες
- Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις.
- Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
- Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά.
- Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι.
- Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Τεχνική με το χέρι: Με την αριστερή παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι.
- Γαρνίρουμε με κανέλα και σουσάμι.