Eύκολο παστίτσιο με ζουμερό κιμά
Αγαπημένο φαγητό
Το παστίτσιο είναι ένα κλασικό πιάτο που έχει λατρευτεί από όλο τον κόσμο
Υλικά για παστίτσιο
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 ταμπλέτα σπιτικός ζωμός για Βοδινό
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- ½ κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- Αλάτι - πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. αλεύρι
- 4 φλ. ζεστό γάλα
- 2 αυγά
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για παστίτσιο
- Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα από το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τον Knorr "Σπιτικό" ζωμό, το ντοματάκι, τη δάφνη, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25΄.
- Βράζουμε τα μακαρόνια στον μισό περίπου από τον προτεινόμενο χρόνο, τα τοποθετούμε στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο, το οποίο έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Για την μπεσαμέλ
- Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, προσέχοντας να μην σβολιάσει.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα χτυπώντας με το σύρμα.
- Ρίχνουμε κατόπιν τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και αφήνουμε την μπεσαμέλ να μαγειρευτεί και να σφίξει για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
- Τέλος, προσθέτουμε το τυρί.
- Σκεπάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45΄.