Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
Με κουβερτούρα
Μια υπέροχη καρυδόπιτα με σοκολάτα, εύκολη και λαχταριστή
Υλικά για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
Για το σιρόπι- 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 ml νερό
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μεσαία αυγά
- 150 ml γάλα πλήρες
- 1 βανίλια
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 150 γρ. Κουβερτούρα κλασική
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Μια συσκευασία Patisserie Cream για την επικάλυψη
Συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να τα πάρει το μείγμα μας.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, τη βανίλια, τα καρύδια, την κουβερτούρα που έχουμε χοντροκόψει και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό.
- Τέλος, όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25×35 περίπου εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 175-180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
- Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και όσο είναι καυτή, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Τέλος σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε το Patisserie Cream που πρώτα έχουμε αφαιρέσει το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί.
- Αμέσως μετά περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας ομοιόμορφα παντού και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.