Πάστα φλώρα νηστίσιμη
Χωρίς βούτυρο
Μια υπέροχη πάστα φλώρα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια
Υλικά για πάστα Φλώρα νηστίσιμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1/3 κούπας χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Συνταγή για πάστα Φλώρα νηστίσιμη
- Για την πάστα φλώρα νηστήσιμη ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί σταματάμε το ανακάτεμα).
- Κρατάμε λίγη από τη ζύμη για να κάνουμε τη διακόσμηση και απλώνουμε την υπόλοιπη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ., πιέζοντάς τη προς τα κάτω με τα δάχτυλά μας.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη.
- Τη λίγη ζύμη που κρατήσαμε, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι ή σε διάφορα σχήματα με ένα μικρό κουπάτ.
- Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω στη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 30-35 λεπτά.