Σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος
Με πένες
Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών - Ενα πιάτο για όλες τις περιστάσεις
Υλικά για σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος
- 350 γρ. πένες
- 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα, πλήρες
- 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 αυγά
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις πένες.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να καραμελώσει.
- Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά.
- Απομακρύνουμε το μπέικον και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σταδιακά.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε ζωηρά.
- Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μοτσαρέλα μαζί με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.