Γερμανική πατατοσαλάτα: Το πιο ωραίο συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη
Με πράσο και άνηθο
Η γερμανική πατατοσαλάτα ταιριάζει τέλεια με τα λουκάνικα αλλά και τα υπόλοιπα κρεταικά της Τσικνοπέμπτης
Υλικά για γερμανική πατατοσαλάτα
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κύβος για Βοδινό
- Άνηθος & κρεμμύδι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. πράσο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για γερμανική πατατοσαλάτα
- Βράζουμε τις πατάτες, με τη φλούδα τους, σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Στραγγίζουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα σε κρύο νερό, ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.
- Διαλύουμε τον κύβο για Βοδινό σε 2-3 φλ. νερό και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με άνηθο & κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τον αρωματικό ζωμό.
- Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε ζεστή, περιχύνοντάς τη με το ελαιόλαδο και γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο πράσο.