Τσικνοπέμπτη: Η πιο νόστιμη σος για μπριζόλες με λευκό κρασί
Με κρέμα γάλακτος
Μια εύκολη συνταγή για απαλή σος με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος για ψητά κρέατα στα κάρβουνα, αλλά και για κρέας ψημένο στον φούρνο
Υλικά για σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί
- Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
- Σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- Κρασι 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό
- Λεμονι Χυμός από 1
- Ζωμό 1/2 φλιτζάνι κότας
- Κρεμα Γαλακτος 1/2 φλιτζάνι
- Θυμάρι
- Αλατι
- Πιπέρι
Συνταγή για σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
- Έπειτα βάζουμε τον ζωμό κότας, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος.
- Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει για 2-3 λεπτά.