Ζαμπονοτυρόπιτα για την Τσικνοπέμπτη
Με τρία τυριά
Συνταγή για τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας, γκούντα, κεφαλογραβιέρα και ένταμ
Υλικά για ζαμπονοτυρόπιτα για την Τσικνοπέμπτη
- Φύλλο Σφολιάτας 1 πακέτο
- Γκούντα 1 κούπα τριμμένο
- Κεφαλογραβιέρα 1 κούπα
- Ένταμ ¼
- Ζαμπόν 10 φέτες σε κομμάτια
- Κρεμα Γαλακτος 1 φλιτζανάκι
- Σουσαμι
Συνταγή για τη ζαμπονοτυρόπιτα για την Τσικνοπέμπτη
- Αρχικά στρώνουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο γκούντα, τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το τριμμένο ένταμ, το ζαμπόν σε κομματάκια και τη κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Κλείνουμε καλά από τις άκρες και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.