Μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ για φτερούγες ή μπουτάκια
Tips για το μαρινάρισμα
Δείτε έξυπνα tips για την καλύτερη μαρινάδα κοτόπουλου που χρησιμεύει είτε για να το κάνει πιο τρυφερό, είτε για να το προφυλάξει απ’ το «στέγνωμα»

Tips για το μαρινάρισμα
Πόσος χρόνος χρειάζεται; Ενώ γενικά στο μαρινάρισμα ισχύει ότι όσο περισσότερο μείνει το κρέας μέσα στο υγρό τόσο το καλύτερο, ειδικά για το κοτόπουλο, καθότι πιο τρυφερό, που μαρινάρεται σε όξινο στοιχείο ο χρόνος μειώνεται σε μια ώρα.Σεκεπάστε τη μαρινάδα! Προτού βάλετε το σκεύος στο ψυγείο, θυμηθείτε να το καλύψετε με μεμβράνη.
Σε τι σκεύος; Καλό είναι για το μαρινάρισμα να επιλέγουμε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος και να αποφεύγουμε τα μεταλλικά εφόσον όταν δεν γνωρίζουμε αν είναι ανοξείδωτα.
Υλικά για μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένεςλίγο τζίντζερ τριμμένο
το χυμό 1 ½ λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι πιπεριά (τσίλι) σκόνη
Συνταγή για μαρινάδα κοτόπουλου με μέλι και τζίντζερ
- Ανακατεύετε σε ρηχό σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι και το αλατοπίπερο.
- Βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.