Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Τρώγεται πάντα ζεστό
Το πιάτο ζυμαρικών με χταποδάκι θα προσφέρει στο σπίτι σας άρωμα από θαλασσινές γεύσεις
Υλικά για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου
- 200 ml λευκό κρασί
- 400 ml νερό
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 500 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
- Καθαρίζουμε πολύ καλά το χταπόδι κάτω απ’ το νερό της βρύσης.
- Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί, 200 ml νερό, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει (δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν μαλάκωσε, αλλιώς το αφήνουμε για ένα 15λεπτο ακόμα).
- Κρατάμε 200 ml από τον ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε άλλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το χταπόδι, τον ζωμό στον οποίο έβρασε, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με κουτάλα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Θυμηθείτε: Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.