Εύκολα καλαμαράκια τηγανητά
Με μπόλικο λεμονάκι
Συνταγή για τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια που δοκιμάσατε ποτέ

Υλικά για καλαμαράκια τηγανητά
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά
- Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
- Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσουμε να τα τηγανίσουμε χωρίς να πετάνε λάδι.
- Τα αλευρώνουμε πολύ καλά.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια.
- Προσέχουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχουμε τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια.
- Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
- Τα αποσύρουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
- Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Κατόπιν τα σερβίρουμε στο πιάτο.
- Αλατίζουμε για επιπλέον γεύση και σερβίρουμε με λεμόνι.