Λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα
Απολαυστική λαγάνα
Μια λαχταριστή συνταγή για λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα
Υλικά για λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα
- 500 γρ. Αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. Αλεύρι ολικής
- 250 γρ. μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 100 ml ούζο
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. ελιές ροδέλα
- 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 30 γρ. σουσάμι
Συνταγή για λαγάνα με ελιές, κρεμμύδι και τομάτα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις μισές ελιές, σκεπάζουμε με μία πετσέτα τη ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 λαγάνες, αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες ελιές, την τομάτα και τα κρεμμυδιά, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και τις αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
- Αφού φουσκώσουν πιέζουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C.